martes, 10 de marzo de 2009

Moodle, una eina molt útil.



Moodle és un sistema de gestió de cursos, de distribució lliure, que ajuda als educadors a crear comunitats d'aprenentatge en línia. Aquest tipus de plataformes tecnològiques també es coneixen com LMS (Learning Management System).

Moodle va ser creat per Martin Dougiamas, qui va anar administrador de WebCT en la Universitat Tecnològica de Curtin. Va basar el seu disseny en les idees del constructivismo en pedagogia que afirmen que el coneixement es construïx en la ment de l'estudiant en lloc de ser transmès sense canvis a partir de llibres o ensenyaments i en l'aprenentatge colaborativo.

Un professor que opera des d'aquest punt de vista crea un ambient centrat en l'estudiant que li ajuda a construir aquest coneixement amb base en les seves habilitats i coneixements propis en lloc de simplement publicar i transmetre la informació que es considera que els estudiants han de conèixer.



Buscant per la xarxa he trobat un exemple de com utilitzar moodle en una escola, nosaltres ja estem acostumats perqué l'utilitzem a la universitat, però m'ha sobtat l'utilització d'aquesta eina a una escola, de forma oberta sense claus per a que pugui accedir tothom, i ho he vist molt útil per tal de mostrar tot el que es fa a l'escola i pugui haber-hi una bona comunicació amb tothom.


http://phobos.xtec.net/ceipdrassanes/moodle/


Feu-li una ullada!!

Elena.



No hay comentarios:

Publicar un comentario